среда, 18. јануар 2012.

Неперсонализоване "Бус плус" карте од данас на киосцима

Неперсонализоване пластичне и папирне "Бус плус" карте за јавни градски превоз од данас су у продаји на киосцима Футуре, Штампе и у другим продавницама.
Пластичне неперсонализоване, као и персонализоване "Бус плус" карте, коштају 250 динара и важе три године, док папирне неперсонализоване карте коштају 40 динара и важе три месеца.

Пластична неперсонализована моћи ће да се допуњава небројено пута са било којим износом, слично као кредит за мобилни телефон, а папирна ће моћи да се допуни са највише 600 динара кредита.
Када корисник у јавном превозу буде валидирао (оверио) неперсонализовану картицу, са ње ће бити скинута сума у износу једне вожње, што значи 60 динара за вожњу у првој зони или 95 динара за другу зону.Грађани који су се одлучили за персонализоване "Бус плус" карте, као замену за постојеће маркице, моћи ће да их допуне после 25. јануара, такође, на неком од 800 киоска широм града.

Електронске карте потпуно ће заменити постојеће маркице и папирне карте 1. фебруара, када би комплетан '"Бус Плус" систем требало да проради.

Грађани који ретко користе јавни превоз или туристи имаће и четврту могућност, а то је куповина карте за једну вожњу код возача у возилу, која ће коштати 120 динара у првој зони или 145 динара у другој зони.
Особе старије од 65 година ће, као и до сада, уплаћивати 400 динара како би остварили право на неограничен број вожњи.

- Све врсте карата за превоз, осим купљених код возача, корисници ће морати да валидирају (овере) на аутомату приликом уласка у возило јавног превоза - истичу у Дирекцији за јавни превоз.

Корисници ће моћи да валидирају карту тако што ће је само приближити аутомату, а цео процес, наводе у Дирекцији, траје мање од секунде и неће стварати додатне гужве.(Studio B)

Нема коментара:

Постави коментар

Поштовани читаоци, почев од 24 марта 2012 г. коментари ће се објављивати само преко нашег сајта, ради бољег праћења истих. Хвала на разумевању.