уторак, 10. јануар 2012.

Синоћ у Пударцима подељен занимљив летак

Синоћ око 22 часова, на појединим капијама и у поштанским сандучићима у Пударцима подељен "летак" у виду А4 формата следећег садржаја :




                                    Истина о Пударцима

Поштовани мештани Пудараца, пре свега бих Вам пожелео све најлепше у Новој 2012-тој години, а пошто сам скроман човек, човек из народа, са до скоро малом а од скора са никаквом платом јер нисам желео да пређем како то они кажу „на праву страну” тј. њихову, немам пара да Вам пишем и цртам скупоцене бајке у боји већ Вам се обраћам овако скромно, путем обичне хартије. Пошто сте ме изабрали на прошлим изборима за одборника (где су ме ван Ваше а и моје воље заменили људи који себе сматрају “свемоћним господарима наших судбина“ јер им нисам био “послушан“).
Говорио сам да је црно-црно, бело-бело, залагао се да  функције у Општини буду волонтерске, да се не плаћају па да видимо ко онда стварно воли своју Општину и Место. У крајњем случају и ако се плаћају, да не може некоме да прво радно место буде Саветник Председника, члан Већа или слично. Све то је наравно некоме сметало. Зато имам потребу, а и обавезу да Вам саопштим истину о разним тврдњама о такозваној „процвати” Пудараца а за коју требамо бити захвални активистима СПС-а. То је наравно лаж за коју Ви вероватно и знате, али и да не знате ја Вам могу њу потврдити. Неки људи су годинама навикли да се ките туђим перјем, да присвајају туђе идеје. Како они немају коректан однос са комшијом, рођаком и сл., они су навикли да интерпретирају онако како то њима одговара. Ту су им сви криви за њихове личне фрустрације и неуспехе у личном, а и у политичком животу. Да ли су се они некад запитали да није проблем у њима самим? По мени, у већини случајева они испадају смешни, и мислим да ни сами не верују у оно што пишу и причају.

Ако некоме и треба захвалити за процват и промоцију нашег места по целој Србији, онда је то Драган Пантелић (Панта) и његова породица. Почевши од запошљавања на стотине наших радника, изградње сеоских путева, асфалтирање улица, помоћ сиромашнима и болеснима, изградњу цркве и много других ствари на којима треба да смо им захвални.
Зато сви ми који се бавимо политиком у Пударцима, треба да се покријемо ушима и да се стидимо. Стидимо се наших партија! Морамо да кажемо истину људима и ко стварно жели добро свима нама. И то добро током целе године, а не само пред изборе. Уосталом, запитајте се и сами, зашто се пред изборе све гради, реновира и сл.? А остало време, малтене ништа.
То што град, по неком свом само себи знаном плану, асфалтира по неку улицу, није заслушан ни ДСС ни СПС нити било ко други појединачно. Сва та господа која се хвали да је њиховом заслугом све то одрађено, зна добро да смо сви заједно на почетку били у савету Месне заједнице. Тада смо сви заједно гласали о предлозима које улице требају да се ураде, реновирају и сл. Сви смо заједно тада те наше заједничке одлуке послали граду. Чак шта више, за неке сам и лично скупљао потписе. За те потписе су ми сами грађани сведоци, а поред грађана, чију реч сматрам светињом, постоје и копије записника са седница савета.

Поред овога, у Пударцима се последњих пар година може приметити, да будем искрен-хаос. Небитно је да ли се ради о рупама на путевима, депонијама и сл. Све то је и некако функционисало док је у Месној заједници био Живота Јевтић. О том домаћину, у правом смислу речи, све најбоље. Поштен човек за правду, па макар и та правда била на његовој штети.
Сада постоји на хиљаде “бабица” који су и председници и кординатори, све оно где могу да се узму паре, а ништа не раде. Све то можемо видети управо из горе наведених проблема.Сви они су партијски војници, који извршавају само ускостраначке интересе, а не интересе свих нас заједно.

Имам потребу да се изјасним и за “Видовдански Турнир”, јер су Млади Социјалисти Пудараца о њему писали у свом билтену. Сматрам да јесте велики догађај и да је потребан нашем месту. Потребан, али са неким бројним изменама, почевши од организације па до финалне вечери. У све то треба да буду укључени сви мештани, а не само људи који наводно воле фудбал само због тога што се ту врте веома велике своте новца. И поред великих донација из Општине, приватних предузетника, учешћа екипа… увек постоји проблем на крају! Паре некако нестану и онда почиње потера за још донација како би се Турнир завршио. Како? То се морамо сви запитати. Надајмо се да ће се то веома брзо знати, јер истина је ваљда спора али је зато увек достижна.

На крају бих замолио све људе из Пудараца, који сада имају неку функцију у Општини, да стварно почну да раде нешто за ово наше место. Немојте само седети, примати плате и гледати партијске интересе. Ипак овде код нас постоји пуно младих, паметних и образованих људи, који су спремни да се ухвате у коштац са свим проблемима. Јесте, проблема има много, и за почетак треба издвојити најбитнији. Један од најбитнијих, а за који сви знамо је проблем пијаће воде. Тај проблем је огроман, али морамо га сви заједно покушати решити. Плашим се, да ако овако будемо наставили, на изборе неће нико ни изаћи уопште.

                                         Наставиће се……


                                                                                                                 С Поштовањем:

                                                                                                                Мијаиловић Саша

Нема коментара:

Постави коментар

Поштовани читаоци, почев од 24 марта 2012 г. коментари ће се објављивати само преко нашег сајта, ради бољег праћења истих. Хвала на разумевању.