уторак, 3. јануар 2012.

Срећна нова 2013!

У кризи морамо штедети на свему, па и на рачуну за телефон. Користим овај СМС да ти пожелим срећну 2012. годину, срећан Божић, рођендан, славу и Ускрс.
 У случају да се разболиш, желим ти да брзо оздравиш; леп провод за 1. мај, да се одмориш и поцрниш на летњем одмору. И у случају да се криза одужи, желим ти срећну нову 2013!“
Изгледа да су грађани Србије већ послушали председника Тадића и његове предновогодишње поруке схватили и те како озбиљно, па решили да преписују његове празничне честитке.

Наилази нови талас кризе. Не доносим вам добру вест. То је више него очигледно, треба да се припремимо за нови удар. Он неће трајати тако дуго као претходни, те Србија 2013. или 2014. године може да изађе на убрзанију линију развоја економије - већ у новембру нас је припремио Борис прозвани 007, а онда пред календарски измак посаветовао да „издржимо, корачамо с оптимизмом, добром енергијом, јасним идејама и планом“.

Некако, можда из чисте заблуде, необавештености, незнања... очекујем од председника конкретне, а не лајфстајл савете како да ову годину, за коју смо и без њега знали да ће бити тешка, пребродимо са што мање ожиљака.
У години у којој нас очекује ново натезање с Европском унијом, косовско питање далеко је од било ког одрживог решења, криминал, корупцију, незапосленост, кредите тешко ћемо превазићи уз оптимизам или подизање наталитета, и то у држави у којој према званичним статистикама има више од 700.000 незапослених.
Али опет, ако српски Клуни каже да не воли да га доживљавају као глумца у политици, јер је он психолог у политици, оптимизам и добра енергија имају смисла. Тако се и као психолог недавно покајао што нам на време није рекао да сва предизборна обећања из 2008. године неће моћи да оствари, па тако, посут пепелом, улази у нову изборну трку.


Милица Дакић новинар

Нема коментара:

Постави коментар

Поштовани читаоци, почев од 24 марта 2012 г. коментари ће се објављивати само преко нашег сајта, ради бољег праћења истих. Хвала на разумевању.