понедељак, 13. фебруар 2012.

ЛДП: Забрана за улазак у превоз пијанима који су агресивни

Либерално демократска партија најавила је да ће у Скупштини Београда затражити да се прецизира Одлука о јавном превозу тако да улазак у возила градског презова буде забрањен само агресивним особама које су конзумирале алкохол, а не и људима под дејством алкохола који не ремете ред.

Шеф одборничке групе ЛДП у Скупштини града Београда Дејан Ранђић је у писаној изјави навео да је потребно прецизирати Одлуку о јавном превозу у Београду која, како је оценио, садржи спорну оредбу по којој у возило није дозвољен улазак пијаних.


"Док се спроводе озбиљне кампање и упућују апели да људи не возе своје аутомобиле у алкохолисаном стању, ова мера, уколико би се спроводила на изричит начин, значила би да лица која су под утицајем алкохола не могу да уђу у градски превоз без обзира да ли својим понашањем угрожавају некога или не", навео је Ранђић.

Он је рекао да зато тај члан Одлуке о јавном превозу мора да се промени и додатно дефинише и најавио да ће ЛДП на првој наредној седници Скупштине града Београда упутити предлог измене и допуне Одлуке о јавном превозу како би спорна одредба била формулисана на јасан и недвосмислен начин.

"Циљ ове промене коју покреће ЛДП у Скупштини града је да се повећа безбедност Београђана и свих учесника у саобраћају и да се омогући сигуран превоз до куће свима којима је то потребно", казао је Ранђић и додао да да ЛДП очекује подршку у Скупштини града за предлого измени те одлуке.

Нема коментара:

Постави коментар

Поштовани читаоци, почев од 24 марта 2012 г. коментари ће се објављивати само преко нашег сајта, ради бољег праћења истих. Хвала на разумевању.