понедељак, 13. фебруар 2012.

Заљубљени купују поклоне

СРЦА са ручицама, плишане играчке, вино и бомбоњере увелико су окитили излоге престоничких радњи пред Дан заљубљених. Упркос снегу и мразу, Београђани су почели да шпартају градом у потрази за савршеним поклоном за драге особе. У понуди има свега, па заљубљени могу да пазаре поклоне од свега 100 динара, колико кошта плишано срце код уличних продаваца, па до неколико хиљада динара за оне са "дубљим џепом".


Иако за неке овај празник представља само "измишљотину" како би трговци зарадили новац, у понедељак смо на улицама престонице затекли младиће и девојке који су знатижељно разгледали и бирали најоригиналније поклоне.
 - Најчешће купују мушкарци и то углавном плишана срца која се могу пазарити за 245 до 1.850 и плишане играчке које се могу купити по цени од 3.500 до 5.500 динара - каже продавац из продавнице играча "Лавиринт". - У понедељак смо продали највећег медведа, величине један метар, а коштао је 5.995 динара.

У овој радњи продају се и плишани јастуци који коштају од 565 до 755 динара, а најактуелнији су предмети који осим срца имају и враголасте мотиве са ђаволчићима.

Доњи веш је традиционално "пун погодак" који се дарује, па мушкарци за своје "лепше половине" у продавницама "Лиске" могу пронаћи велики избор комплета на којима бесплатно могу да одштампају љубавне поруке.

Упркос "дебелом" минусу улични продавци не запостављају љубав и начин да зараде. Њихове тезге црвене се од срца разних величина која могу да се пазаре од 100 до 1.000 динара, а као и сваке године имају највише купаца, јер је овај поклон увек "прави".
ЗА 5.000 ДИНАРА И "СВАРОВСКИ" НАКИТУ "Макси" супермаркетима у уторак ће бити отворене касе за заљубљене, сви који направе рачун од 5.000 динара на поклон ће добити накит са "сваровски" кристалима по избору, а ако купују преко интернета - купон за ручак или вечеру за двоје. Трговци у "Меркатору" и "Роди" припремили су свим потрошачима поклон - медењак у облику срца, које ће делити на касама.

Још један поклон који је "по правилу" непогрешив је и парфем, а најчешће се купује у бројним парфимеријама које су их понудили по цени од 2.500 до 15.000 динара.

Добро ће зарадити и власници цвећара у којима се може купити шарено цвеће од 100 динара, колико у просеку коштају руже, па до неколико хиљада динара за букете и икебане.

И супермаркети у престоници на рафовима изложили су робу са љубавним мотивима, па се у "Идеи" "филс" ћебе са срцима може купити за 430 динара, а хелијумски балони са порукама за 90 динара по комаду. У "Мардију" чинија са латицама ружа кошта 189, црно вино "слатко завођење" 256 динара, а љубавни пазл сет 503 динара.

СВЕТИ ТРИФУН И(ЛИ) СВЕТИ ВАЛЕНТИН


КАТОЛИЧКИ верници 14. фебруар прослављају као Дан светог Валентина, а православни хришћани Светог Трифуна - заштитник виноградара и вина. Први Дан заљубљених обележен је 1537. године када је енглески краљ Хенри Седми прогласио 14. фебруар за празник Светог Валентина. Прилику да на њему зараде први су уочили Американци који су овај празник максимално комерцијализовали.

ЦЕНЕ

Плишана срца 100 до 1.850

Руже 100 до 200

Бомбоњере 200 до 1.500

Парфеми 2.500 до 15.000

Плишани јастуци 565 до 755

Плишане играчке 200 до 6.000

Веш 300 до пар хиљада динара

ЗАБАВНЕ ИГРЕ, ЗИД ЉУБАВИ И КЛИЗАЊЕ

"УШЋЕ" је свим заљубљенима приредио забавне игре у којима ће младићи својим девојкама певати песме, а оне ће морати да погоде о којој нумери је реч, док ће припаднице лепшег пола у року од 30 секунди морати да погоде назив филма.

Традиционално, биће постављен зид љубави, а сви заљубљени парови ће моћи заједно да клизају по цени само једне карте.

Нема коментара:

Постави коментар

Поштовани читаоци, почев од 24 марта 2012 г. коментари ће се објављивати само преко нашег сајта, ради бољег праћења истих. Хвала на разумевању.