четвртак, 9. фебруар 2012.

Апел Градског штаба за штедњу струје

Због повећане потрошње електричне енергије у Београду, из Градског штаба и ЕДБ-а поново апелују на суграђане да штеде електричну енергију, јер током јучерашњег дана није забележен пад потрошње.- Ми ћемо, као град, са своје стране учинити све што је могуће како бисмо уштедели електричну енергију. У договору са агенцијама предвиђено је гашење рекламних паноа, а уз обуставу декоративног осветљења и јавна расвета биће гашена сат времена раније и паљена сат касније.
„Београдске електране" су повећале температуру у свим становима који се греју преко даљинског система грејања и нема разлога за додатним догревањем, а на суграђане који се греју на струју апелујемо да воде рачуна о потрошњи, јер сваки уштеђени киловат много значи за енергетску ситуацију у граду - рекао је Живорад Анђелковић, помоћник градоначелника Београда.

Из ЕДБ-а су у нашем тв програму најозбиљније апеловали на Београђане да штеде струју, да не би било рестрикција.

Електроенергетски систем у Београду је за сада стабилан и поред константног раста потрошње струје, каже за Студио Б Сандра Алагић из ЕДБ-а. Прекида у снабдевању има само у рубним деловима града, у Сурчинском путу и на Белим водама.

"Уколико свако приштеди и поведе рачуна о потрошњи струје у наредних десетак дана, колико би требало да траје ледени талас, систем ће и даље добро функционисати", рекла је Сандра Алагић.

На састанку Градског штаба за ванредне ситуације данас је констатовано и да „Београдске електране" функционишу без тешкоћа, а забележен је и мањи број позива грађана него протеклих дана.

Градска комунална предузећа уклонила су 2.400 кубика снега и стање на улицама је оцењено позитивном оценом, уз наставак чишћења улица другог приоритета и снега са степеништа, пролаза и других простора унутар блокова стамбених зграда.

Због леда на рекама, ЈВП „Београдводе" су добиле упутство да почну са припремама због могућих проблема са водостајем. Хитна помоћ имала је јуче 240 интервенција, возила уз мање проблеме због ниских температура функционишу и нема већих тешкоћа у раду ове службе.

Током јучерашњег дана примљено је 345 позива за уклањање леденица, а укупно је интервенисано на 62 локације, на којима је, с обзиром на могућност физичког приласка екипа, било услова за рад. Дежурне екипе градске и општинских инспекција стално су на терену и упозоравају скупштине станара и власнике пословних објеката да уклоне леденице са истурених делова зграда или да обележе места која могу представљати опасност за пролазнике.

- Ватрогасно-спасилачкој бригади помоћ су пружиле екипе „Зеленила", „Јавне расвете" и „Електроизградње". Осим у централним градским општинама, интервенисали смо и на територији општина Обреновац, Лазаревац, Младеновац и Барајево - рекла је Сања Вуксановић Жугић, начелник Управе за ванредне ситуације у Београду.

Нема коментара:

Постави коментар

Поштовани читаоци, почев од 24 марта 2012 г. коментари ће се објављивати само преко нашег сајта, ради бољег праћења истих. Хвала на разумевању.