среда, 8. фебруар 2012.

Градска комисија сутра о формирању нових општина

Градска Комисија која ради на промени Статута града сутра ће разматрати предлог Уједињених региона Србије о формирању нових градских општина.Београд мора да се што пре децентрализује јер се су оне општине и месне заједнице, које имају своје представнике и формиране скупштине станара успеле да организовано очисте улазе, набаве со и скину опасне леденице, рекао је председник београдског одбора УРС Мирослав Чучковић.


Управо тако треба да функционишу скупштине станара које имају легитимно изабрано руководство и које заједно са својим становницима чисте околину, своје зграде и стварају услове за безбедан живот, пре свега старијих људи и деце, каже Чучковић.

Он је рекао и да месне заједнице, према предлогу УРС-а, треба да добију најмање 5 одсто од градског буџета како би саме могле да решавају мање проблеме, купе корпе за скидање леденица, лопате, со, а сеоске месне заједнице обезбеде мала комбинована возила за уредјење сеоских атарских путева како би свако домаћинство могло да се снабде основним животним намирницама.

Чучковић додаје да би та додатна средства била значајна новим општинама Посавски или Дунавски венац које ће би могле да имају проблеме са поплавама, а које би, уколико се формирају могле би саме да располажу својим буџетима и да та средства уложе баш у одбрану од поплава.

Нема коментара:

Постави коментар

Поштовани читаоци, почев од 24 марта 2012 г. коментари ће се објављивати само преко нашег сајта, ради бољег праћења истих. Хвала на разумевању.