четвртак, 15. децембар 2011.

Зашто НашаГроцкаИнфо?

Почетком деведесетих, тек кад почињаше вишестраначје, новинарски листови пробаше да буду независни и неутрални. Тадашња Борба беше за пример Српског новинарства,али дођоше неки зли људи и покушаше да затворе или узму под своје тај лист. Запосленима није ништа друго остало те да то прихвате или не. Они који не прихвате и побуне се против тираније били су суочени да остану без посла и избачени на улицу. Ипак је неколицини превагнуо образ и рекоше НЕ. Основаше свој лист Наша Борба и за кратко време поста најпопуланији анти владин лист.Добијали су и награду златно перо за своја новинарска дела.Како су текле деведесете,многи листови добише ово "Наша" јер времена бејаше зла... И тако двадесетак година касније, пар ентузијаста кренуше у пројекат гроцкаинфо.цом сањајући да буду независни и објективни и да се ако икако може мало информисати народ, тачније мештани са те Општине.
И како то бива,у почетку их велика већина игнорисала, али су они својом упорношћу и труду успели да догурају до најчитанијег медија у Гроцкој. И деси се оно што се дешавало и деведесетих, илити "Све је исто само њега нема" . Кад посташе популарни, почеше да се јављају моћници који су и дужни за овакво стање код нас и одједном нуде све. Времена су тешка,да се не лажемо. Велика већина без посла, а и кога има једва преживљава. Велико је вагање да ли да се узме или остави понуђено? Део је поклеко, а део иде својим идеалима, ма колико то глупо звучало. Отуда и назив НашаГроцкаИнфо. Надамо се да се не ћемо искварити, па чак и ако се исквари неко од нас и крене путем стрампутице, да ће остати бар иоле часних и поштених и наставити мисију независног и објективног извештавања. Ово је само почетак, али очекујте врло убрзо вести,информације и текстове везане за Нашу Општину. Значи блог је тек у припреми и биће обавештена шира јавност кад крене са радом. А парола којом ћемо се водити је:Ја још увек имам своје Ја,и то мора да се зна! Правим путем идем,то је моја Стаза,Ја још увек имам два прста образа!До читања.

Нема коментара:

Постави коментар

Поштовани читаоци, почев од 24 марта 2012 г. коментари ће се објављивати само преко нашег сајта, ради бољег праћења истих. Хвала на разумевању.