четвртак, 29. децембар 2011.

Градоначелник Београда Драган Ђилас позвао је Београђане да у новогодишњој ноћи, тачно у поноћ, шетњом отворе нови Мост на Ади и Јединствени тарифни систем за јавни градски превоз од 1. јануара

Градоначелник позвао Београђане да шетњом у поноћ отворе мост
"Овај мост не припада ни власти ни опозицији, већ свима који живе у Београду", казао је Ђилас у Скупштини града.
Он је рекао да је мост поклон Београђанима и да је због тога најпримереније да га они тачно у поноћ, уз ватромет, шетњом отворе.

"Можда је примерено да фабрике, школе или улице отварају политичари, али мост је нешто сасвим друго, он припада свима", поручио је Ђилас и навео да ће за њега нови Мост на Ади увек бити "Ненадов мост" јер је настао захваљујући идеји бившег градоначелника Ненада Богдановића који је умро 2007. године.

Градско веће усвојило је на данашној седници допуњени правилник о тарифном систему у јавном линијском превозу путника на територији града Београда, који предвиђа исту цену услуге и укидање друге зоне од 1. јануара 2012. године.
То значи да ће се готово 200.000 грађана превозити по нижој цени у односу на садашњу, наравно, под условом да користе претплатне карте.

У питању је мера која се односи на суграђане из више делова града. Реч је о Сурчину, рубним насељима општина Земун, Палилула, Звездара, Раковица, Чукарица, подавалским насељима општине Вождовац и већем делу општине Гроцка.

Ова мера ће породици са децом смањити месечне издатке за више од 1.000 динара. У тим деловима града, месечно се купи између 50.000 и 60.000 маркица. Примера ради, запослени ће плаћати 2.680 динара, колико кошта маркица за ову категорију.

У Правилнику је још назначено да се нова регулатива примењује од 1. јануара 2012. године, али и да се возне исправе које важе на дан 31. децембра 2011. године могу користити до 31. јануара 2012. године, до када би сви суграђани који користе претплату требало да изваде нове персонализоване „бус плус" картице.

Нема коментара:

Постави коментар

Поштовани читаоци, почев од 24 марта 2012 г. коментари ће се објављивати само преко нашег сајта, ради бољег праћења истих. Хвала на разумевању.