среда, 28. децембар 2011.

Извештај са 30-те седнице Скупштине Општине Гроцка

Децембар месец.  Тридесета седница Скупштине Градске Општине Гроцка. Напољу скоро 0°C а у општинској сали - узаврела,  најмање +50°C!  Али да знате,  није због треће тачке дневног реда ( буџета за 2012.)  већ због политичких размирица, говорници се мењају што кулминира реплику на реплику.  А где би се таква дискусија и водила ако не баш на оваквим местима!?  Све је почело некако, ненадано!  Знате ону народну "затишjе пред буру" ?  Е, баш тако. 
Председница ОО ДС госпођа Оливера Кнежевић је,  сасвим оправдано,   с обзиром да се у средствима јавног информисања појавила информација о изласку одборника и функционера ДСС из коалиционе већине,  затражила од председавајућег г. Пекарског да обавести присутне ко је од одборника у којој одборничкој групи с обзиром на промене које су настале.
Како се у сали није налазио шеф одборничке групе ДСС,  одговор је дао г Пекарски лично.  Објаснио је да то уопште није битно јер су одборници власници мандата.  Али, то је био шлагворт за одборнике прелетаче да се огласе и неки од њих по први пут за скоро четири године одборниковања изађу за скупштинску говорницу.  Председница ДС- а Оливера Кнежевић,  је наставила и изјавила да је врло незадовољна радом "Гроцке Инфо" и упитала како је могуће да је г. Пекарски у свом интервју за "Гроцкаинфо портал" изјавио да је место начелника урбанизма додељено ДС-у? Господин  Пекарски је рекао, да није никакав проблем и изјавио: ``Наредићу гроцка инфо да то скину.".. а да је она постављена као стручно лице. На то је гђа
Оливера одговорила да ДС није у власти и да се начелница мора изјаснити да ли је члан ДС или општински функционер, и да је став ДС са врха да се не улази у власт са Снагом  Грађана. После  је настала права бујица непримерених речи од помоћника председника општине Немање Тодоровића,  који је рекао да никад неће ићи са онима који спречавају људе да обављају послове за који су стручни.
Таман се ситуација смирила, из ходника се чује галама и туп ударац о врата.Сви у шоку... Наиме у ходнику је дошло до свађе Директора Комуналног предузећа Дејана Радосављевића(Снага Грађана)  и Блаже Стојановића, што умало није резултирало физичким обрачуном.  На срећу све је  прошло без последица,  с тим сто је Директор видно узрујан напустио салу у пратњи Председника Општине који га је одвео на спрат
.
 Блажо Стојановић је критиковао преласке појединаца из једне странке у другу. После тога прозваним су се осетили Славко Андрејић (Наш Човек , па ДСС,а сад странка непозната) из Камендола и Мића Вукчевић( ДС па СПС) из Лештана.
Али из неког недефинисаног разлога и Немања Тодоровић (СГ) из Калуђерице се осетио прозваним и позваним да штити углед и позицију једог запосленог радника који није ни у каквој вези са њим.
Око буџета није био толико ''вруће'' само је др. Влада Павловић(СПО)  доста опширно говорио и критиковао предлог буџета, наглашавајући да је неизвесно његово пуњење, јер нас очекују тешка времена.  Приступлило се гласању и резултат је био: 25- за. УРС, Наш Човек и ДС- 6 уздржаних. Једини против је био др. Влада Павловић(СПО)

Морамо рећи да је Председник Скупштине  имао дозу толеранције и скренуо Одборницима пажњу да су ту, иако их је ухватила нервоза због дугог трајања, зато што представљају своје грађане и да нема места журби.

На седници су донете одлуке о промени Статута ГО Гроцка, буџету ГО Гроцка, а дате су сагласности за ребаланс финансијског плана ЈП Дирекција за изградњу општине Гроцка, програм уређивања грађевинског земљишта и заједничке комуналне потрошње са финансијским планом за 2012. годину, на производно - финансијски план ЈКП Гроцка за 2012. годину, програм пословања ЈП Водовод и канализација за 2012. године.

У оквиру промене Статута донета је одлука којом се број одборника у СО Гроцка са 39 смањује на 35.
Буџет је 638 716 000. Скупштина је трајала око 2 сата и 45 минута.

Нема коментара:

Постави коментар

Поштовани читаоци, почев од 24 марта 2012 г. коментари ће се објављивати само преко нашег сајта, ради бољег праћења истих. Хвала на разумевању.