петак, 21. децембар 2012.

Добијамо новог председника општине

Као што смо и најавили, данас је озваничено да ће актуелни председник општине Гроцка, Драгољуб Симоновић, бити нови директор ЈП “Железнице Србије”. Tо је данас озваничено на седници Владе Републике Србије у 10 часова, тако да ће Гроцка добити новог председника. Ко ће то бити, нико од надлежних званично не најављује. Стефан Дилберовић, шеф одборничке групе СНС-а, је за поједине медије изјавио да „Нови председник ће бити из редова СНС-а, а политика општинске власти наставиће се у истом смеру на темељима развоја и побољшања општине Гроцка као и решавање свакодневних проблема грађана", не наводећи име новог председника.
Оно што је сада отежано, односно што ствара проблем је то што мора доћи до претумбавања одборника. Ако узмемо у обзир наводе наших извора( који су нам и први пренели да ће до овога доћи), да би досадашњи заменик председника општине, Зоран Марков, могао бити изабран за председника он мора узети нечије одборничко место како би био изабран за место председника општине. Такође, наводе нам исти извори, уколико дође до постављења Јасмине Мандић за заменика председника општине, мора се истим начином бирати за то место, што значи да неко од одборника из СНС-а мора да јој уступи то место. Ово је по сазнањима тих извора, унело пометњу и у саме редове СНС-а, јер ће неко од њих изгубити одборничко место. Ми имена тих одборника, који би требали да уступе ова места имамо, али их нећемо објављивати за сада. Оно што је занимњиво, на данашњој седници СГО Гроцка, по први пут од формирања власти у Гроцкој, присуствовали су представници СПС-СГ. Нова седница ће, колико сазнајемо, бити заказана за следећи петак где ће се именовати нови председник и његов заменик општине. До нове године сигурно неће доћи до промена структуре власти, али се многи из редова тренутне позиције прибојавају да је врло могуће да ће почетком следеће доћи до проширења коалиције са СПС-ом. Ако се узме у обзир да је и СПС-СГ почео да присуствује седницама општине, може наслутити да ће до тог проширења заиста и доћи. Као што смо и раније написали, све комбинаторике су и даље отворене. Незадовољство многих чланова владајуће структуре све више кулминира. Ми ћемо и даље пратити свадешавања на нашој општини и благовремено Вас обавештавати шта се заиста дешава на нашем поднебљу.

Нема коментара:

Постави коментар

Поштовани читаоци, почев од 24 марта 2012 г. коментари ће се објављивати само преко нашег сајта, ради бољег праћења истих. Хвала на разумевању.