четвртак, 20. децембар 2012.

Добијамо новог председника општине?

Како нам потврђују наши поуздани извори из редова позиције и опозиције, вероватно ћемо добити новог председника ГО Гроцка. Како нам јављају, садашњи председник општине Гроцка, господин Симоновић Драгољуб, одлази на место директора Ј.П “Железнице Србије”. Информацијa нам још ниje званично потврђенa, али ће се вероватно потврди након одржавања седнице Скупштине, заказане за сутра у 12 часова. О преласку господина Симоновића на место директора железнице се причало још и пре избора. Како нам наводе наши извори, он је сам причао да уколико се деси да СНС освоји власт на републичком нивоу, постоји могућност да оде за железницу.
Од избора на овамо, неки од високо тиражних листова су преносили да је сасвим извесно да ће нови директор Железница бити господин Симоновић из редова СНС-а. Зашто се до сада то већ није и остварило, није сасвим познато. Један од разлога који је спомињан је, да је неко из редова општинске опозиције стопирао то све( из СПС-а), као противљење томе што актуелни председник не жели да оформи власт са њима на локалном нивоу. Да је имао притиске и сам Симоновић је у више наврата признао. Како и зашто, су вероватно једни од одговора који никад нећемо тачно сазнати. Сада се поставља питање ко ће доћи на његово место. Што се тиче те информације, до нас стижу у различитим формама. СПС се нада да ће овим одласком он ући у владајућу коалицији управо због договора који је постигнут у врху за место директора Железница. Из тренутне владајуће коалиције то за сада оштро демантују. Мада, морамо напоменути да је председник Симоновић у емисији РТС –а, изјавио да ће до проширења доћи уколико дође до промене на градском нивоу али да ће и уколико до тога дође прихватити само чланове СПС-а, њихова коалиција га не занима( мислећи на Снагу Грађана). Иако је ово изјавио Симоновић,из редова СПС-а говоре, да су они наступили на заједничкој листи и да ће тако наступати и убудуће( вероватно мислећи да неће ући у власт без СГ-а).
Иако је од избора доста прошло, Гроцку и даље као да дрма нека предизборна грозница. Како би дошло до нових прекомповања, почеле су да се шире и многе дезинформације, вероватно како би се владајућа коалиција ослабила , а опозиција (СПС) дошла у позицију да формира власт са СНС-ом. Приче иду до тога како ће се после избора Симоновића и уласка СПС-а у власт, ДСС и УРС избацити из исте. Како би се то потврдило, почеле су да круже и информације где је наводно председник Скупштине општине Гроцка, Спасоје Живановић из редова ДСС-а прешао у редове СНС-а. Ову информацију око преласка Живановића из врха ДСС-а су нам оштро демантовали, питајући се ко шири те дезинформације. Наша најновија сазнања међутим наводе на то да ће за сада, вероватно, нови председник општине бити досадашњи заменик Зоран Марков, а на место заменика ће доћи Јасмина Мандић( извор из СНС-а), мада није познато како ће се наћи модел да Марков буде изабран за председника општине.
Свакако ће се ускоро сазнати ко ће бити на њиховим местима. До сада је у Гроцкој спајано и неспојиво, тако да свака од информација која се пусти је, иако изгледа немогућа, на нашем подручју је остварива.

Нема коментара:

Постави коментар

Поштовани читаоци, почев од 24 марта 2012 г. коментари ће се објављивати само преко нашег сајта, ради бољег праћења истих. Хвала на разумевању.