уторак, 20. март 2012.

Први асфалт овог пролећа у Гроцкој

Лепо време омогућило је путарима да на целој територији Београда наставе радове започете пре зиме и отпочну нове послове. Тако је у општини Гроцка ових дана радна атмосфера.- Радови на афсалтирању четири крака Улице Петра Кочића увелико су у току. Мештани тог дела Калуђерице ускоро ће безбедно возити своје аутомобиле, а малишани своје бицикле или ролере. Укупно 400 метара првог асфалта заиста ће унапредити живот становника те улице али и околине. Данас су почели радови и у Улици краљевића Марка у дужини од 300 метара - рекла је директорка Дирекција за путеве Ивана Вулетић.


Према њенима речима, у Гроцкој су радови у току у 23 улице. Циљ је да што више саобраћајница добије асфалт, а да оне које су у лошем стању буду поправљене. У овој години ће на територији општине Гроцка бити асфалтирано 65 улица, од чега ће 63 први пут добити асфалт у дужини од 26 километара.

- До сада смо мислили да градска власт уопште не води рачуна о нашој општини, али у последње време мењамо мишљење. Драго нам је што нисмо баш толико маргинализовани. Дуго година смо чекали да и наше улице буду асфалтиране, да не морамо ми старији, али и деца да ходамо по блату и прљавштини и често прескачемо рупе, којих је заиста било много - рекао је викендаш Ђуро Дракулић.

Никола, Стефан и Владимир углас кажу да ће када се заврше радови у њиховој улици моћи брже да стигну до школе и да ће ићи сами, а не у пратњи родитеља јер неће морати да проводе дуго времена на путу. До сада су морали да крећу у школу раније, за сваки случај, како би имали времена да скину прљавштину с патика, а у повратку по су њих долазили родитељи. Ускоро ће моћи и бициклом да стигну, па ће имати више времена за игру.
(Studio B)

Нема коментара:

Постави коментар

Поштовани читаоци, почев од 24 марта 2012 г. коментари ће се објављивати само преко нашег сајта, ради бољег праћења истих. Хвала на разумевању.