уторак, 14. август 2012.

Породица из Врчина: Живимо у мраку четири године

- Живимо у мраку већ четири године. Не могу ништа да им скувам јер немамо струју... Лети некако и издржавамо јер су деца напољу, а и дани су дужи. Али, зими је прави пакао.

Мрак пада већ у четири сата. Немам где да осушим ствари, а у кући нам је ужасно хладно.

Ово је за Курир испричала Слађана Николић (39) из Врчина, која са супругом Слађаном и десеторо малолетне деце живи у кући без струје. Они су пре пет година саградили кућу тешко зарађеном уштеђевином, али нису имали довољно новца да уведу струју.


- Примамо социјалну помоћ од 17.000 динара. Тражили смо од Центра за социјални рад да нам изађу у сусрет и омогуће нам да на рате платимо увођење струје, али нико није желео ни да чује за то. Муж ради увек кад има посла. Помаже људима, ради на грађевини, не бира... И ја одем с њим некад и урадим нешто, али не могу сваки дан. Морам да бринем о деци. Битно нам је само да зарадимо толико да би прехранили и одшколовали децу - очајна је мајка Слађана.

Најмлађи син Никола (6) каже да би највише на свету волео када би могао да гледа цртаће као његови другари:

- Не треба ми ништа осим да, пре него што заспим, погледам неки цртани. Моји другари стално о томе причају...

Нема коментара:

Постави коментар

Поштовани читаоци, почев од 24 марта 2012 г. коментари ће се објављивати само преко нашег сајта, ради бољег праћења истих. Хвала на разумевању.